Orahov složenac. Dekorativni kolač za sve ljubitelje ukusnih tradicionalnih kolača s oblatnom, biskvitom između dvije kreme, te glazurom od čokolade.

Tijesto:

5 jaja
15 dag šećera
5 žlica vode
3 žlice mrvica
rum
5 žlica brašna
15 dag oraha
1 oblatna

I. krema:

4 žumanjka
20 dag šećera u prahu
25 dag margarina

II. krema:

20 dag oraha
2 vanilin šećera
15 dag šećera
malo mlijeka

Glazura:

10 dag čokolade
5 dag margarina
2 – 3 žlice ulja

Priprema:

Bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg, dodajte žumanjke, vodu, mrvice namočene u rumu, brašno i orahe. Oblatnu premažite prvom kremom, položite na nju pečeni biskvit, premažite ga drugom kremom i prelijte čokoladnom glazurom.

Žumanjke sa šećerom u prahu gusto ukuhajte na pari. U ohlađ eno dodajte pjenasto izra đeni margarin.

Mljevene orahe i obje vrste šećera prelijte s malo kipućeg mlijeka, ali da ne bude rijetko.

Čokoladu, margarin i ulje otopite na laganoj vatri.

Recept iz knjige: Moji najbolji kolači