width=Tijesto:
– 30 dag kravljeg sira
– 30 dag margarina
– 30 dag mekanog
– brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 jaje za premazivanje
– sol
– sezam ili kim

Priprema: Zamijesite tijesto i jedan sat ostavite u hladioniku. Razvaljajte i čašom razrežite, stavite u namašteni lim. Premažite posoljenim jajetom, posipajte sezamom ili kimom i ispecite.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“

Prethodni članakPileći savici u sezamu
Sljedeći članakOrahov složenac
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.