PRIPREMITE:

2 pileća kotleta
50 g sezama
100 g dimljene slanine
1 češanj češnjaka
2 bjelanjka
150 g majoneze
1 žlicu mješavine začina
4 kisela krastavca
ulje
sol
mljeveni crni papar

Polovicu luka narežite na tanke kriške. Dva kisela krastavca narežite na tanke krugove. Izrežite slaninu na male komadiće. Pileći odrezak režite po dužini na pola. Meso istucite batom da ga istanjite. Pospite meso mješavinom začina. Svaki komad mesa premažite majonezom, a na nju stavite luk. Zatim stavite krastavce i slaninu. Rub svakog odreska savijte i opet svaki odrezak savijte u rolu. U zdjelu za miješanje ulijte bjelanjak te ga izmiksajte. Savitke pričvrstite čačkalicama te ih uvaljajte u bjelanjke, a zatim u sezam. Pecite ih u vrućem ulju. Nakon pečenja maknite čačkalice.

Prethodni članakIstarska maneštra sa slanutkom
Sljedeći članakKolačići uz pivo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.