width=– 15 dag mekanog maslaca
– 15 dag šećera
– 3 jaja
– 7 dag pšenične krupice
– 20 dag raženog brašna
– 15 dag mljevenih lješnjaka
– 1 žlicica praška za pecivo
– prstohvat soli
– 30 dag sočnog voća po izboru

Napravite tijesto od maslaca, šećera, jaja, brašna, lješnjaka, praška za pecivo i soli. Tijestu dodajte vaše omiljeno voće, koje ste prethodno očistili i narezali na sitne komadiće. Tijesto zatim stavite u namašćen lim i pecite oko 30 minuta na 200 ºC u prethodno zagrijanoj pećnici.

Prethodni članakKeks kapica
Sljedeći članakKaripski kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.