Sastojci:
– 200 ml mlijeka
– 13 dag mljevenog maka
– 1 staklenka višanja
– 35 dag maslaca
– 35 dag šećera
– 6 kapi arome od badema
– 2 vrećice vanilin šećera
– 6 jaja
– 40 dag oštrog brašna
– 3 žlicice praška za pecivo
– 10 dag mljevenih badema
– šećer u prahu
Priprema:
Zagrijte mlijeko, dodajte mak i kuhajte uz miješanje 2-3 minute. Ostavite da se hladi. Višnje procijedite. Pomiješajte maslac, šećer, aromu i vanilin šećer. Dodajte jaja. Brašno, prašak za pecivo i bademe pomiješajte, te lagano dodajte smjesu od maka i mlijeka.
Sjedinite sve sastojke te dobivenu smjesu izlijte na namašćen lim. Po vrhu smjese pospite višnje i pecite 40 min na 175 stupnjeva. Prije posluživanja ukrasite šećerom u prahu.