width=

Sastojci:

– 200 ml mlijeka
– 13 dag mljevenog maka
– 1 staklenka višanja
– 35 dag maslaca
– 35 dag šećera
– 6 kapi arome od badema
– 2 vrećice vanilin šećera
– 6 jaja
– 40 dag oštrog brašna
– 3 žlicice praška za pecivo
– 10 dag mljevenih badema
– šećer u prahu

Priprema:

Zagrijte mlijeko, dodajte mak i kuhajte uz miješanje 2-3 minute. Ostavite da se hladi. Višnje procijedite. Pomiješajte maslac, šećer, aromu i vanilin šećer. Dodajte jaja. Brašno, prašak za pecivo i bademe pomiješajte, te lagano dodajte smjesu od maka i mlijeka.

Sjedinite sve sastojke te dobivenu smjesu izlijte na namašćen lim. Po vrhu smjese pospite višnje i pecite 40 min na 175 stupnjeva. Prije posluživanja ukrasite šećerom u prahu.

Prethodni članakLedeni dah
Sljedeći članakDisko šnite
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.