width=

Pripremite:

– 15 dag margarina
– 15 dag smeđeg šećera
– 15 dag svježeg kravljeg sira
– 1 vanilin šećer
– 35 dag glatkog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 15 dag bijele čokolade
– 1/2 limuna (sok i korica)
– sol

Priprema:

Sve sastojke zamijesite – šećer, margarin, vanilin šećer, svježi sir, brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodajte sok od iscjeđenog limuna i naribanu koricu limuna, te sitno nasjeckanu bijelu čokoladu.

Uz pomoć male žlicice stavljajte smjesu na papir za pečenje ostavljajući razmak. stavite u ranije zagrijanu pećnicu na 180c. Moraju ostati bijeli, a čim počnu dobivati boju izvadite ih iako su mekani. Ostavite ih na papiru da se ohlade i stvrdnu.

Prethodni članakTeta višnja
Sljedeći članakČarolija trešnjinog okusa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.