width=Tijesto:

– 200 g brašna
100 g margarina
1 jaje
sol

Nadjev:

3 veće glavice ljubičastog luka
1 žličica soli
prstohvat smeđeg šećera
1 žlica aceta balsamica
100 g feta sira
150 g ribane goude
250 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
2 bjelanjka
sol
papar

Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku umotanog u foliju dok se priprema nadjev. Luk nasjeckati na sitne kockice, posoliti himalajskom soli (ili običnom) i pržiti na vrlo malo ulja u tavi. Kad luk omekša dodati šećer, a kada bude blago karameliziran, dodati aceto balsamico, promiješati i skloniti sa štednjaka. Zatim jaje umutiti s bjelanjcima i začinima, dodati vrhnje za kuhanje, dobro promiješati i na kraju dodati ribanu goudu i izmrvljeni feta sir, a zatim tijesto tanko razvaljati. Tijesto staviti u kalup kojeg je potrebno prije premazati maslacem i posipati brašnom. Tijesto probosti vilicom i rasporediti po njemu ohlađeni luk. Na kraju sve preliti smjesom jaja i sira i staviti u pećnicu zagrijanu na 200°C. Peći oko 20 minuta, tj. sve dok se nadjev ne zarumeni.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakČajna salata
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.