Sastojci:
– 9 dag maslaca
– 5 dag šećera
– 4 dag meda
– 3 dag listića badema
– 4 dag sušenih nasjeckanih marelica
– 9 dag miješanog kandiranog voća
– 4 dag brašna
– 1 žlica slatkog vrhnja
– 20 dag tamne čokolade
Priprema:
U zagrijanoj tavi rastopite 6 dag maslaca. Dodajte šećer i med, te miješajući zagrijavajte sve dok se šećer ne rastopi.
Tavu maknite s vatre, u nju prosijte brašno, dodajte kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i dobro izmiješajte.
Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravite male hrpice i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 10 minuta, na 180°C.
Pečene kekse izvadite iz pećnice, ostavite ih da se ohlade.
Za glazuru: na pari rastopite čokoladu i preostali maslac. Rastopljenom čokoladom premažite donju stranu keksa, vilicom iscrtajte valove, pa ostavite dok se čokolada ne stvrdne.
Recept iz knjige Medeni kolači