width=

Sastojci:

9 dag maslaca
5 dag šećera
4 dag meda
3 dag listića badema
4 dag sušenih nasjeckanih marelica
9 dag miješanog kandiranog voća
4 dag brašna
1 žlica slatkog vrhnja
20 dag tamne čokolade

Priprema:

U zagrijanoj tavi rastopite 6 dag maslaca. Dodajte šećer i med, te miješajući zagrijavajte sve dok se šećer ne rastopi.

Tavu maknite s vatre, u nju prosijte brašno, dodajte kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i dobro izmiješajte.

Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravite male hrpice i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 10 minuta, na 180°C.

Pečene kekse izvadite iz pećnice, ostavite ih da se ohlade.

Za glazuru: na pari rastopite čokoladu i preostali maslac. Rastopljenom čokoladom premažite donju stranu keksa, vilicom iscrtajte valove, pa ostavite dok se čokolada ne stvrdne.

 

Recept iz knjige Medeni kolači

Prethodni članakŠpanjolke
Sljedeći članakBananko torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.