Tijesto:
– 3 jaja
– 6 dag šećera
– 6 dag oštrog brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 2 dag kakaa
Krema:
– 2 želatine u prahu
– 10 žlica vode
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 2 vanilin šećera
– 1/2 l Freska Euforija krem jogurta od straccatele
– 10 dag čokolade za kuhanje
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag margarina
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode
Priprema tijesta: Žumanjke i šećer izmiksati, dodati brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro izmiješati. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg pa ga kuhačom lagano umiješati u ostale sastojke. Peći oko 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Biskvit potpuno ohladiti.
Priprema kreme: Natopiti želatinu s 10 žlica vode i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme izmiksati vrhnje s vanilin šećerom. Želatinu otopiti na laganoj vatri i umješati u jogurt. Dodati grubo rezanu čokoladu i čvrsto tučeni šlag. Kremu izliti na biskvit i ostaviti da se stisne preko noći.
Priprema glazure: Otopiti na pari i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2