Bajadera. Poznati desert u domaćoj izvedbi za čiju pripremu vam neće trebati više od pola sata, a recept će zadovoljiti najveće ljubitelje njihovog okusa.

Sastojci:

✦2 i ½ dcl vode

✦25 dag šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 margarin

✦½ kg petit keksa

✦20 dag kokosovog brašna

Priprema: Vodu, šećere i margarin pomi­ješati i prokuhati. Malo ohladiti da se može miješati rukom i dodati mljevene kekse i kokosovo brašno. Staviti u lim i poravnati. Preliti glazurom od čokolade.

Glazura:

✦10 dag čokolade

✦5 dag margarina

✦3 žlice ulja

✦1 žlica vode

Priprema: Sve sastojke otopiti na pari.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakUsporeniji rast BDP-a u drugom kvartalu ove godine
Sljedeći članak15. “Jabuka crvenika” u Moslavini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.