Tijesto:
– 30 dag brašna
– 2 žlice Kraš ekspresa
– 2 jaja
– 15 dag margarina
– 3 žlice šećera
– 1 mala žlica sode bikarbone
– malo mlijeka
Biskvit:
– 4 bjelanjka
– 4 žlice šećera
– 4 žlice brašna
– 1 žlica ulja
– pola žličice praška za pecivo
Krema:
– 1 l mlijeka
– 10 žlica gustina
– 25 dag margarina
– 2 žlice Kraš ekspresa
– 10 dag šećera u prahu
Priprema tijesta: U brašnu pomiješanom sa sodom bikarbonom razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i Kraš ekspres te dodajući mlijeko izraditi prhko tijesto. Ostaviti pola sati na hladnom i ispeći dvije kore na preokrenutoj strani lima.
Priprema biskvita: Bjelanjke tući u čvrst snijeg, postupno dodavati šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ulje. Ispeći biskvit u veličini kora.
Priprema kreme: Gustin razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. U ohlađeno dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom i Kraš ekspresom. Malo kreme odvojiti za ukrašavanje.
Postupak: Prhko tijesto premazati polovicom pripremljene kreme, na to položiti biskvit, premazati ga ostatkom kreme, prekriti prhkim tijestom, a gornju površinu ukrasiti odvojenim dijelom kreme i posipati ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači