Sastojci (za oko 60 komada):
– 20 dag čokolade s više od 50% kakaa
– 20 dag maslaca
– 8 dag meda
– 20 dag šećera
– 3 jaja
– 45 dag glatkog brašna
– 1 dag sode bikarbone
– 1 dag praška za pecivo
– 3,5 dag kakaa
– prstohvat soli
– 60 kockica bijele čokolade
Priprema:
Na laganoj vatri otopiti čokoladu i maslac, pa ostaviti da se malo ohladi. Dodati med. Mikserom pjenasto izmiješati jaja sa šećerom, pa im dodati čokoladu i maslac. U posebnu posudu prosijati brašno, sodu, prašak za pecivo, kakao i sol. Polako dodavati suhe sastojke, sjediniti i staviti u hladnjak na pola sata. Od tijesta rukama raditi kuglice veličine oraha, spljoštiti ih dlanovima i staviti kockicu bijele čokolade, pa opet formirati kuglicu. Slagati u lim, s razmakom jer će se tijekom pečenja raširiti, na papir za pečenje. Opet vratiti u hladnjak na 3 sata. Peći na 180 °C u prethodno zagrijanoj pećnici, 12 – 14 minuta. Kuglice će nakon pečenja biti mekane, ali hlađenjem će otvrdnuti.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2