Podloga:
Dvije biskvitne rolade punjene pekmezom od bresaka ili kremom
Nadjev:
– 6 listića želatine
– 1 veći kompot od bresaka
– 10 dag šećera u prahu
– 50 dag sirnog namaza
– 1,5 dl jogurta
– 1 dl likera od jaja
Ukrašavanje:
– 1 dl slatkog vrhnja
– dvije polovice bresaka narezanih na kriške
Priprema nadjeva: Želatinu namočite u hladnu vodu. Ocijedite breskve i dvije polovice odvojite za ukrašavanje, a ostale nasjeckajte na kockice. Promiješajte sir s jogurtom, likerom i šećerom. Zagrijte 1,5 dl soka od kompota i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Primiješajte smjesi sira i dodajte breskve.
Postupak: Pripremljenu podlogu za tortu premažite nadjevom i ostavite u kalupu 3 sata da se stisne.
Priprema: Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kriškama bresaka.
Savjet: Ova torta može se pripremiti i s drugim voćem iz kompota, marelicama, kruškama ili mandarinama.
Recept iz knjige „Torte bez pećnice“