Sastojci (za 4 osobe):
– 1 ciabbata (šlapica)
– 3 režnja čašnjaka
– 250 g mini rajčica (poželjno i crvenih i žutih ako imate)
– 150 g kozjeg sira ili mozarelle (što više volite)
– 10-tak crnih maslina
– svežnjić bosiljka
– maslinovo ulje
– sol, papar
Priprema:
1. Ciabbatu narežite na malo deblje kriške. Na dobro ugrijanoj grill tavi popecite kriške s obje strane na malo maslinovog ulja, kako bi dobile lijepe „rešetkice“ od tostiranja.
2. Za nadjev operite i osušite mini rajčice. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine, ovisno o njihovoj veličini. 2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte mini rajčice, natrgani kozji sir (ili sjeckanu mozarellu), sjeckani češnjak, narezane masline i natrgane listiće bosiljka. Sve posolite, popaprite i zalijte s 4-5 žlica maslinovog ulja. Pomiješajte, pa time nadjenite tostirane kriške kruha.
Savjet više:
Svaku prepečenu krišku ciabbate s gornje strane premažite polovicom češnjaka kako bi je fino aromatizirali.
Ako ne volite kozji sir ili ga ne možete nabaviti, mozarella će biti također savršeno ukusna u ovoj ulozi.
Vrijeme pripreme: oko 25 minuta