Tijesto:
– 6 jaja
– 15 dag šećera
– 27 dag čokolade (s visokim udjelom kakaa)
– 15 dag maslaca
Ganache:
– 27 dag bijele čokolade
– 20 dag vrhnja za šlag
– 1 žlica soka od naranče
– ribana korica 1 naranče
Priprema tijesta: 2 cijela jaja s 4 žumanjka i šećerom miksati dok smjesa ne pobijeli. Čokoladu otopiti na laganoj vatri i dodati ju smjesi jaja i šećera. Miksati da se jaja ne skuhaju. Dodati omekšali maslac narezan na kockice. Istući snijeg od bjelanjaka i pažljivo ga dodati smjesi. Izliti u manji kalup i peći na 180 °C 30 – 35 minuta.
Priprema ganachea: Sitno sjeckanu čokoladu preliti zavrelim vrhnjem i sokom, dobro miješati 5 minuta da se rastopi. Dodati ribanu koricu naranče. Kad se malo stisne, preliti kolač.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“