Tijesto:

✦ 6 jaja

✦ 6 žlica šećera

✦ 6 žlica oštrog brašna

✦ 1 prašak za pecivo

Priprema: Žumanjke umutiti sa šećerom, pa dodati brašno pomiješano s praškom za peci­vo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C 10 – 15 minuta. Pečeno močiti mlijekom.

Krema:

✦ ½ l mlijeka

✦ 2 pudinga od vanilije

✦ 1 žlica gustina

✦ 1 margarin ili ½ l vrhnja za šlag

✦ 15 dag šećera

Priprema: Od cijele količine mlijeka odvo­jiti par žlica i pomiješati s gustinom, pudin­gom i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati i u vruće umiješati smjesu s pudingom i gu­stinom. U hladno umiješati omekšali mar­garin ili šlag. Podijeliti na 3 dijela.

Međusloj:

✦ petit keksi

Priprema: Kekse topiti mlijekom.

Preljev:

✦ staklenka višnji

✦ crveni preljev za torte

Priprema: Na zadnji sloj kreme poslagati višnje i preliti preljevom prema uputama na vrećici.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPODSJEĆAMO! Svi korisnici potpora u sektoru biljne proizvodnje i stočarstva moraju se očitovati do 12. lipnja!
Sljedeći članakOd idućeg tjedna diljem Hrvatske predstavljanje nacrta strategije poljoprivrede i strateškog razvoja akvakulture!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.