Sastojci:
✦1 kocka svježeg kvasca
✦2 -2,5 dcl mlijeka
✦2 žličice šećera
✦30 dag kukuruznog brašna
✦3 dcl vode
✦3 žličice soli
✦50 dag glatkog brašna
✦1 i ½ dcl ulja
Priprema: U toplom mlijeku otopiti izmrvljeni kvasac sa šećerom i pustiti 10 minuta da se digne. Kukuruzno brašno preliti s kipućom vodom da omekša. Kad se malo ohladi, dodati sve ostale sastojke i kvas, pa umijesiti tijesto. Po potrebi dodati još mlijeka, ali tijesto ne smije biti ljepljivo. Prekriti ga prozirnom folijom i ostaviti da se udvostruči. Podijeliti na 8 dijelova i svaki razvaljati u krug. Svaki krug podijeliti na 8 trokuta. Na svaki trokut staviti nadjev po želji ili ostaviti prazno. Slagati na lim obložen papirom za pečenje i pustiti da se dižu još 15 minuta.
Premaz:
✦1 jaje
✦sezam po želji
Priprema: Umutiti jaje i njime premazati roščiće. Posipati s malo soli ili sezamom. Peći na 190 °C oko 15 – 20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2