Tijesto:
– 9 bjelanjaka
– 15 žlica šećera
– 3 žlice krušnih mrvica
– 30 dag kokosovog brašna
Krema:
– 1,5 l mlijeka
– 9 žumanjaka
– 16 dag gustina
– 18 dag šećera
– 25 dag maslaca
Priprema tijesta: Izraditi snijeg od bjelanjaka, dodati po malo šećer, te špatulom umiješati krušne mrvice i kokosovo brašno. Smjesu podijeliti na tri djela, pa svaki dio posebno peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10 – 12 minuta, u kalupu dimenzije 20 x 30 cm. Gotove biskvite malo poškropiti s hladnim mlijekom.
Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti malo i izmiješati sa žumanjcima, gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati, pa pažljivo umiješati smjesu. Stalno miješajući kuhati nekoliko minuta, pa u ohlađeno dodati omekšani maslac. Slagati na svaki biskvit trećinu kreme, a na zadnji sloj kreme posuti kokosovog brašna.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“