Podloga:
1000 ml mlijeka, 200 g pšenične krupice (grisa), 140 g šećera, 3 žlice kakaa, 140 g čokolade
Krema:
500 ml mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 2 vanilin šećera, 110 g šećera, 400 ml vrhnja za šlag, 500 g svježih jagoda
Dekoracija: 100 ml vrhnja za šlag
Priprema podloge:
Mlijeko staviti kuhati. Kada zavri, maknuti s vatre i dodati pšeničnu krupicu pomiješanu sa šećerom i kakaom. Kuhati na srednjoj vatri do guste smjese. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Kalup promjera 21 x 36 cm namočiti s vodom i odmah dodati vruću smjesu. Rasporediti po cijelom kalupu i ostaviti da se ohladi.
Priprema kreme:
Dio mlijeka pomiješati s pudingom, vanilin šećerom i šećerom. Kada mlijeko zavrije, maknuti s vatre i dodati pripremljeni puding i nastaviti kuhati do guste smjese. Maknuti s vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni puding malo izraditi mikserom, a onda dodati izrađeno vrhnje za šlag i sjediniti. Oprane i izrezane jagode umiješati u kremu. Kremu rasporediti na podlogu.
Priprema dekoracije:
Na kolač pomoću vrećice za ukrašavanje staviti malo izrađenog vrhnja za šlag.
Recept iz knjige: Moji čokoladni kolači