Fritule s jogurtom. Brze, brže, najbrže fritule s jogurtom – jednostavan recept na žlice i čaše za koji vam treba samo pjenjača i naravno volja.

Sastojci:

✦ 20 jušnih žlica brašna (40 dag brašna)

✦ 1 prašak za pecivo ili čajna žličica sode bikarbone

✦ 2 jaja

✦ 4 žlice šećera

✦ 1 vanilin šećer

✦ malo soli

✦ 2 čašice tekućeg jogurta (36 dag jogurta)

✦ po želji malo ruma

✦ 1 l ulja za prženje

Priprema: Brašno pomiješati s praškom za pecivo. Jaja pjenjačom umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati sol, jogurt i rum, pa umiješati u brašno. Smjesu dobro izmi­ješati pjenjačom dok ne postane glatka i dok nestanu grudice. Zagrijati ulje najma­nje 2 cm visine, da fritule mogu plivati na ulju. U svaku ruku uzeti čajnu žličicu. Žliči­ce umakati u posudu s uljem da se smjesa ne bi ljepila za njih. Jednom žličicom grabi­ti smjesu, prenijeti nad vruće ulje, pa dru­gom žličicom odvojiti smjesu u ulje. Pržiti na svakoj strani koju minutu. Gotove izva­diti na papirnati ubrus, pa još tople preliti čokoladnim preljevom.

Preljev:

✦ 5 dag čokolade za kuhanje

✦ 2,5 dag maslaca

✦ 2 žlice mlijeka

✦ 1 žlica šećera

Priprema: Sastojke pomiješati i otopiti na slaboj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.


Recept Brze fritule s jogurtom nalazi se u knjizi Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakKako hobi poljoprivredu pretvoriti u isplativ posao?
Sljedeći članakEkološki uzgoj češnjaka u Lici
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.