Jon pita. Kremasti kolač s biskvitom od kakaa i kremom od vanilije s petit keksima i glazurom izvrstan je kolač s idealnim omjerom vanilije i čokolade.

Tijesto:

✦ 1 žumanjak

✦ 15 dag šećera

✦ 4 žlice mlijeka

✦ 25 dag oštrog brašna

✦ 8 dag margarina

✦ 1 žličica sode bikarbone

✦ 1 žlica kakaa

Priprema: Žumanjak pjenasto umutiti sa šećerom, dodati mlijeko i ostale sastojke. Zamijesiti pa podijeliti na dva dijela i svaki dio razvaljati na veličinu lima. Peći na obr­nutoj strani lima, na papiru za pečenje 7 – 8 minuta na 175 °C.

Krema:

✦ 8 dcl mlijeka

✦ 2 pudinga od vanilije

✦ 4 žlice gustina

✦ 25 dag šećera

✦ 25 dag margarina

Priprema: Kuhati mlijeko, razmućeni pu­ding, gustin i šećer. U hladno dodati izra­đen margarin sobne temperature.

Međusloj:

✦ petit keksi

Priprema: Kekse močiti u mlijeko.

Glazura:

✦ 10 dag čokolade za kuhanje

✦ 5 dag maslaca

✦ 3 žlice ulja

✦ 1 žlica vode

Priprema: Rastopiti čokoladu, maslac, ulje i vodu na pari uz miješanje.

Slaganje: kora, krema, petit keksi, krema, kora, glazura.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2