Tijesto:

✦ 1 žumanjak

✦ 15 dag šećera

✦ 4 žlice mlijeka

✦ 25 dag oštrog brašna

✦ 8 dag margarina

✦ 1 žličica sode bikarbone

✦ 1 žlica kakaa

Priprema: Žumanjak pjenasto umutiti sa šećerom, dodati mlijeko i ostale sastojke. Zamijesiti pa podijeliti na dva dijela i svaki dio razvaljati na veličinu lima. Peći na obr­nutoj strani lima, na papiru za pečenje 7 – 8 minuta na 175 °C.

Krema:

✦ 8 dcl mlijeka

✦ 2 pudinga od vanilije

✦ 4 žlice gustina

✦ 25 dag šećera

✦ 25 dag margarina

Priprema: Kuhati mlijeko, razmućeni pu­ding, gustin i šećer. U hladno dodati izra­đen margarin sobne temperature.

Međusloj:

✦ petit keksi

Priprema: Kekse močiti u mlijeko.

Glazura:

✦ 10 dag čokolade za kuhanje

✦ 5 dag maslaca

✦ 3 žlice ulja

✦ 1 žlica vode

Priprema: Rastopiti čokoladu, maslac, ulje i vodu na pari uz miješanje.

Slaganje: kora, krema, petit keksi, krema, kora, glazura.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakKolač za 5
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.