Ministarstvo poljoprivrede objavilo je  Ponovljeni Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u dvije sekcije. Cilj javnog poziva je podizanje svijesti javnosti o problematici otpada od hrane. Rok za dostavu prijava je 21. lipnja 2021. godine.  

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ je da u sedam tematskih sekcija učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest javnosti o problemu bacanja hrane. Na taj će način potrošačima pružiti jednostavne savjete kako je moguće smanjiti otpad od hrane u svakodnevnom životu. 

Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2021. godine, na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Trajati će od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje. 

U okviru ponovljenih sekcija 1. i 2. izložbeni radovi učenika imaju cilj osvijestiti činjenice o nastanku i količinama otpada od hrane u svijetu i Hrvatskoj. Također i o njegovom utjecaju na okoliš, osobito s obzirom na činjenicu da nemali dio stanovništva gladuje.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje