Ministarstvo poljoprivrede objavilo je  Ponovljeni Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u dvije sekcije. Cilj javnog poziva je podizanje svijesti javnosti o problematici otpada od hrane. Rok za dostavu prijava je 21. lipnja 2021. godine.  

Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ je da u sedam tematskih sekcija učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest javnosti o problemu bacanja hrane. Na taj će način potrošačima pružiti jednostavne savjete kako je moguće smanjiti otpad od hrane u svakodnevnom životu. 

OGLAS

Održavanje izložbe predviđeno je za 29. rujna 2021. godine, na Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane, u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Trajati će od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje. 

U okviru ponovljenih sekcija 1. i 2. izložbeni radovi učenika imaju cilj osvijestiti činjenice o nastanku i količinama otpada od hrane u svijetu i Hrvatskoj. Također i o njegovom utjecaju na okoliš, osobito s obzirom na činjenicu da nemali dio stanovništva gladuje.