Biskvit (za 4 – 6 staklenki od 320 ml):
✦2 jaja
✦8 žlica šećera
✦8 žlica tople vode
✦½ dcl ulja
✦7 žlica brašna
✦2 žlice kakaa
✦½ praška za pecivo
Priprema: Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Kad smjesa naraste i zapjeni se, dodati vodu, ulje i na kraju brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Peći na 180 °C, oko 15 minuta, u kalupu dimenzije 21 x 34 cm, prethodno obloženom papirom za pečenje. Ohlađeni biskvit rezati na kružiće koji će odgovarati veličini staklenke ili čaše.
Krema:
✦20 dag krem sira (Philadelphia, ABC i sl.)
✦20 dag sira mascarpone
✦2 dcl vrhnja za šlag
Priprema: Izmiješati krem sir sa sirom mascarpone i dodati tučeno vrhnje za šlag.
Nadjev:
✦40 dag višanja
✦2 dcl soka od višanja
✦2 žlice gustina
✦po želji šećera i likera od višanja
Priprema: Od ukupne količine višanja odvojiti nekoliko za ukrašavanje, a ostatak usitniti štapnim mikserom. Sok iz kompota i šećer, ili ako su zamrznute višnje odmrzavanjem pustile sok, staviti kuhati. Ukuhati gustin pomiješan s 2 žlice soka, dodati usitnjene višnje i likera po želji, te ostaviti da se hladi povremeno miješajući. Na dno svake staklenke ili čaše staviti kružić biskvita, sloj kreme i nadjev od višanja, pa ponoviti postupak još jednom. Ukrasiti višnjama.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice