Pripremite:
4 zečja batka, sol, papar, mljevena paprika, 500 g ljutike, 4 grančice majčine dušice, 4 žlice maslinova ulja, 4 režnja češnjaka, 200 ml bijelog vina, 200 ml temeljca, sok od 1/2 limuna
Meso operite i posušite. Po potrebi uklonite žilice i kožicu. Zatim meso natrljajte solju, paprom i mljevenom paprikom. Ljutiku oljuštite. Majčinu dušicu operite, protresite, natrgajte listiće sa 2 grančice i nasjeckajte ih. Ulje ugrijte u posudi za pečenje i kratko pržite meso. Režnjiće češnjaka oljuštite, nasjeckajte i dodajte mesu zajedno s nasjeckanom majčinom dušicom. Propirjajte te ulijte vino, temeljac i limunov sok. Poklopite i ostavite da lagano ključa oko 90 minuta. Poslužite ukrašeno preostalim grančicama majčine dušice. Odličan prilog je pečeni krumpir.