Aromatični zečji bataci

Pripremite:
4 zečja batka, sol, papar, mljevena paprika, 500 g ljutike, 4 grančice majčine dušice, 4 žlice maslinova ulja, 4 režnja češnjaka, 200 ml bijelog vina, 200 ml temeljca, sok od 1/2 limuna

Meso operite i posušite. Po potrebi uklonite žilice i kožicu. Zatim meso natrljajte solju, paprom i mljevenom paprikom. Ljutiku oljuštite. Majčinu dušicu operite, protresite, natrgajte listiće sa 2 grančice i nasjeckajte ih. Ulje ugrijte u posudi za pečenje i kratko pržite meso. Režnjiće češnjaka oljuštite, nasjeckajte i dodajte mesu zajedno s nasjeckanom majčinom dušicom. Propirjajte te ulijte vino, temeljac i limunov sok. Poklopite i ostavite da lagano ključa oko 90 minuta. Poslužite ukrašeno preostalim grančicama majčine dušice. Odličan prilog je pečeni krumpir.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.