Povrće iz kalupa

Pripremite (za 4 osobe):
50 dag zamrznutoga ili svježeg miješanog povrća, 50 dag ružičastih krumpira, 1 veliku glavicu ljubičastog luka, 2 jaja, 3 grančice mažurana, 5 dag naribanog parmezana, 1 dag maslaca, 3 žlice maslinovog ulja, sol

Oljušteni luk sitno nasjeckajte pa pržite s uljem na niskoj temperaturi 3 minute. Umiješajte miješano povrće, posolite pa na visokoj temperaturi pržite 2 – 3 minute. Smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i pirjajte još 10 minuta. Oguljene krumpire narežite na što tanje ploškice, opet operite i temeljito obrišite. Spustite u provrelu slanu vodu; neka vrije 1 minutu. Kalup, promjera 18 cm namastite pa na dno i stijenku poslažite ploške krumpira nalik na crijepove na krovu. Tako ste utrošili 2/3 krumpira. U ohlađeno povrće umiješajte stučena jaja, sir, nascjeckani mažuran i sol. U kalup naizmjence slažite krumpir i ispirjano miješano povrće. Površinu nakapajte otopljenim maslacem. Pecite 50 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 °C. Poslužite mlako.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.