Punjeni kotleti u grašku

Pripremite:
8 svinjskih kotleta bez kosti
250 g gljiva
120 g tvrdog sira
8 ploški slanine
4 dl goveđe juhe
300 g graška
1 žlica gustina
1 žlica kopra
4 žlice ulja
usitnjeni peršin
sol
papar
Gljive izrežemo na listiće i popržimo na malo ulja. Sir grubo naribamo, kotlete malo potučemo i začinimo. Na svaki kotlet dodamo malo poprženih gljiva i naribanog sira. Rubove kotleta savijemo prema unutra. Svaki mesni svitak omotamo slaninom i pričvrstimo čačkalicom. Mesni svitak popržimo na malo ulja do zlatnožute boje. Zalijemo juhom i kuhamo na laganoj vatri. Kad su svici gotovi, dodamo grašak, kopar i začinimo po ukusu. Kuhamo dok grašak ne omekša. Pri kraju kuhanja dodamo 1 žlicu gustina i malo vode. Kuhamo na istoj temperaturi dok se ne zgusne.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.