Punjeni kotleti u grašku

Pripremite:
8 svinjskih kotleta bez kosti
250 g gljiva
120 g tvrdog sira
8 ploški slanine
4 dl goveđe juhe
300 g graška
1 žlica gustina
1 žlica kopra
4 žlice ulja
usitnjeni peršin
sol
papar
Gljive izrežemo na listiće i popržimo na malo ulja. Sir grubo naribamo, kotlete malo potučemo i začinimo. Na svaki kotlet dodamo malo poprženih gljiva i naribanog sira. Rubove kotleta savijemo prema unutra. Svaki mesni svitak omotamo slaninom i pričvrstimo čačkalicom. Mesni svitak popržimo na malo ulja do zlatnožute boje. Zalijemo juhom i kuhamo na laganoj vatri. Kad su svici gotovi, dodamo grašak, kopar i začinimo po ukusu. Kuhamo dok grašak ne omekša. Pri kraju kuhanja dodamo 1 žlicu gustina i malo vode. Kuhamo na istoj temperaturi dok se ne zgusne.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.