Meso s gljivama i umakom od sira

Pripremite:
1 manji luk
1 režanj češnjaka
2 mlada luka
300 g šampinjona
2 svinjska odreska cca 500 g
4 žlice ulja
sol
papar
300 ml vruće juhe od povrća
250 g svježeg sira
2 vezice timijana
Češnjak i luk očistimo i isjeckamo. Mladi luk izrežemo na kolutiće. Gljive narežemo na rezance. Meso izrežemo na trokute i prepečemo na dvije žlice ulja. Posolimo, popaprimo maknemo s vatre. Luk i češnjak zalijemo s 3 žlice juhe i popržimo na masnoći koja je ostala od mesa. Zatim sve dodamo mesu, a na preostale 2 žlice ulja popržimo gljive i mladi luk, te također stavimo uz meso. Svježi sir pomiješamo s preostalom juhom i stavimo u zdjelu, zatim pomiješamo meso s gljivama i sve podgrijemo. Poslužimo sa širokim rezancima i ukrasimo timijanom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.