width=70 dag teleće jetre
2 žlice brašna
glavicu luka
2 velike kisele jabuke
vezica peršina
10 dag maslaca
sol
papar

 

Teleću jetru očistite od žilica. Narežite je na deblje ploške i uvaljajte u brašno. Očistite luk pa ga narežite na tanke ploške. Operite i ogulite jabuke, izrežite sredinu pa ih narežite na tanke ploške. Operite, posušite i sitno nasjeckajte peršin. Zagrijte maslac pa s obje strane ispržite ploške jetre, ali tako da u sredini ostane ružičasta. Potom ih izvadite složite na zagrijan pladanj i stavite na toplo mjesto. Ploške jabuka pržite na masnoći oko 3 minute, a potom ih stavite na ploške jetre. Ispržite na masnoći i ploške luka da potamne pa ih stavite na ploške jetre. Pospite ih peršinom. Začinite solju i paprom. Jetru začinite na kraju da ostane meka a ploške jabuke pržite odvojeno od jetre.

Prethodni članakJuha od zelja i đumbira
Sljedeći članakZapečeni pikantni makaroni
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.