70 dag teleće jetre
2 žlice brašna
glavicu luka
2 velike kisele jabuke
vezica peršina
10 dag maslaca
sol
papar

 

Teleću jetru očistite od žilica. Narežite je na deblje ploške i uvaljajte u brašno. Očistite luk pa ga narežite na tanke ploške. Operite i ogulite jabuke, izrežite sredinu pa ih narežite na tanke ploške. Operite, posušite i sitno nasjeckajte peršin. Zagrijte maslac pa s obje strane ispržite ploške jetre, ali tako da u sredini ostane ružičasta. Potom ih izvadite složite na zagrijan pladanj i stavite na toplo mjesto. Ploške jabuka pržite na masnoći oko 3 minute, a potom ih stavite na ploške jetre. Ispržite na masnoći i ploške luka da potamne pa ih stavite na ploške jetre. Pospite ih peršinom. Začinite solju i paprom. Jetru začinite na kraju da ostane meka a ploške jabuke pržite odvojeno od jetre.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJuha od zelja i đumbira
Sljedeći članakZapečeni pikantni makaroni
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.