Juha od zelja i đumbira

40

pola glavice zelja
40 dag svinjskog buta
2 krumpira
limun
1 l pilećeg temeljca
peršin
žlicu đumbira
luk
2 žlice margarina
ulje
sol
papar

Sitno nasjeckajte luk i peršin, a krumpir i meso na kockice. Stisnite limun. Zelje naribajte ili narežite na trakice. U posudi otopite margarin pa na njemu pržite luk po potrebi dodajte malo ulja. Kada luk postane staklast dodajte zelje i đumbir, posolite i promješajte. Kada zelje omekša dodajte krumpir pa opet promješajte. Zalijte pilećim temeljcem, dodajte meso promješajte i začinite. Dodajte peršin i sok od limuna. Juhu kuhajte oko 15 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZakon o poljoprivredi i Zakon o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (2)
Sljedeći članakBerlinska jetra
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.