Pripremite:

1 kg junećih šnicli
1 luk
1 mrkva
1 deblji komad pancete
3 češnja češnjaka
začini sol, papar, Vegeta, peršin, crvena paprika
1 žlica koncentrata od rajčice
1 dcl crnog vina

Njoke:
600 g krumpira
300 g brašna
1 žlica masti ili maslaca
1 jaje
1 žumanjak
30 g parmezana
sol

Priprema:

Šnicle batom za meso protucite zajedno s češnjakom, pa posolite i popaprite. Samo s jedne strane ih uvaljajte u brašno, dodajte malo ulja u posudu u kojoj će se kuhati jelo i stavite pržiti na kratko. Pržite stranu koju ste uvaljali u brašno. Izvadite meso i stavite luk. Luk prodinstajte, zatim dodajte pancetu isjeckanu na sitnije komade, mrkvu, koncentrat rajčice i ostale začine. Zatim vratite meso, podlijte sve zajedno vinom i vodom da prekrije meso, te dinstajte sve dok meso ne omekša.

Za njoke: Skuhajte krumpir u ljusci, vruće ih ogulite i smiksajte. Zatim dodajte jaja, mast, parmezan i sol, te na kraju brašno. Oblikujte smjesu u kobasicu i narežite u oblik njoka. U loncu zagrijte vodu te u vrelu vodu dodajte sol i malo ulja. Njoke prije ubacivanja u vodu pritisnite prstom da se stvori rupica i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu.

Prethodni članakOtočka salata od hobotnice
Sljedeći članakŠape od kokosa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.