1 kg junećih šnicli
1 luk
1 mrkva
1 deblji komad pancete
3 češnja češnjaka
začini sol, papar, Vegeta, peršin, crvena paprika
1 žlica koncentrata od rajčice
1 dcl crnog vina

ZA NJOKE
600 g krumpira
300 g brašna
1 žlica masti ili maslaca
1 jaje
1 žumanjak
30 g parmezana
sol

šnicle batom za meso protucite zajedno s češnjakom, pa posolite i popaprite. Samo s jedne strane ih uvaljajte u brašno i pržite stranu koju ste uvaljali u brašno. Luk dinstajte na malo ulja, zatim dodajte pancetu isjeckanu na sitnije komade, mrkvu, koncentrat rajčice i ostale začine. Zatim dodajte šnicle, podlijte sve zajedno vinom i vodom da prekrije meso, te dinstajte dok šnicli ne omekšaju. Za njoke skuhajte krumpir u ljusci, vruće ih ogulite i smiksajte. Zatim dodajte jaja, mast, parmezan i sol, te na kraju brašno. Oblikujte smjesu u kobasicu i sjeckajte njoke, te u vrelu vodu dodajte sol i malo ulja. Njoke prije ubacivanja u vodu pritisnite prstom da se stvori rupica i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakOtočka salata od hobotnice
Sljedeći članakŠape od kokosa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.