Tijesto width=
1 kg brašna
  2 dl ulja
3 dl mlijeka
4 dl vode
1 žličica šećera
1 žlica soli
1 svježi kvasac
Premaz
1 maslac ili margarin
3 žumanjka
1 kiselo vrhnje
Nadjev
400g salame, šunke
kečap i malo rajčice
origano
sir za ribanje

Kvasac stavite u malo mlijeka sa šećerom, a u brašnu napravite udubljenje i dodajte ulje, kvasac, sol. Postupno dodajte mlaku vodu i mlijeko, pa zamijesite glatko tijesto, podjeliti na četiri dijela i ostavite da se diže oko pola sata. Dok se tijesto diže, pripremite premaz tako da izmutite omekšali maslac, uz dodatak žumanjka i vrhnja. Razvaljajte svaki komad tijesta na veličinu posude u kojoj ćete peći pizzu. Obvezno na papiru za pečenje premažite s četvrtinom premaza i posložite s četvrtinom salame, pa zarolajte u rolat. Rolate zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak. Prije pečenja ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena, te premažite s kečapom, rajčicom i origanom i posipati ribanim sirom. Pecite na 200 ºC dok ne porumeni.

Prethodni članakPredstavnik stanara ne podnosi financijske izvještaje
Sljedeći članakGlavno jelo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.