PRIPREMITE:
4 teleća medaljona
2 dag maslaca 
žlicu ekstra djevičanskog maslinova ulja
6 žlica bijelog vina
40 dag šampinjona
1 dl vrhnja
1 plošku pršuta od 5 dag
3 dag pistacija
sol
papar

Medaljone lagano istucite batom za meso. Gljive očistite, a zatim ih narežite na ploške. Pistacije uronite u vrelu vodu i ogulite. Pršut narežite na kockice.
U posudi rastopite maslac i ulje, dodajte medaljone i popržite ih s obje strane. Kad posve pozlate, ocijedite ih od ulja i držite na toplom. Izlijte masnoću u kojoj ste ih pržili, dodajte vino i pustite da malo ispari. Zatim dodajte pršut i vrhnje te kuhajte nekoliko minuta. Dodajte gljive i dio pistacija te sve zajedno izmiksajte. Vratite medaljone u posudu, zajedno s umakom i preostalim pistacijama.
Posolite, popaprite i nastavite kuhati još 6-7 minuta. Poslužite medaljone prekrivene umakom.

Prethodni članakPrimjena sredstava za zaštitu bilja
Sljedeći članakUkusna zelena juha
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.