Gospodski medaljoni

79

PRIPREMITE:
4 teleća medaljona
2 dag maslaca 
žlicu ekstra djevičanskog maslinova ulja
6 žlica bijelog vina
40 dag šampinjona
1 dl vrhnja
1 plošku pršuta od 5 dag
3 dag pistacija
sol
papar

Medaljone lagano istucite batom za meso. Gljive očistite, a zatim ih narežite na ploške. Pistacije uronite u vrelu vodu i ogulite. Pršut narežite na kockice.
U posudi rastopite maslac i ulje, dodajte medaljone i popržite ih s obje strane. Kad posve pozlate, ocijedite ih od ulja i držite na toplom. Izlijte masnoću u kojoj ste ih pržili, dodajte vino i pustite da malo ispari. Zatim dodajte pršut i vrhnje te kuhajte nekoliko minuta. Dodajte gljive i dio pistacija te sve zajedno izmiksajte. Vratite medaljone u posudu, zajedno s umakom i preostalim pistacijama.
Posolite, popaprite i nastavite kuhati još 6-7 minuta. Poslužite medaljone prekrivene umakom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPrimjena sredstava za zaštitu bilja
Sljedeći članakUkusna zelena juha
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.