J etrica s povrćem

64

– 500 g jetrica po želji
– 3 glavice crvenog luka
– 2 crvene paprike
– 2 cešnja češnjaka
– 2 žlice maslaca
– ulje
– sol
– mješavina sušenog povrća
– 150 ml vrhnja za kuhanje

Jetricu operite i očistite od žilica i masnoće.Ostavite malo veće komade i pržite ih na ulju. Luk i paprike narežite na trakice. U posebnoj tavi rastopite maslac i prodinstajte narezano povrće, dodajte češnjak, sol i mješavinu sušenog povrća. Nakon što povrće lagano porumeni dodajte vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte i maknite s vatre. Istovremeno pecite jetrica. Servirajte najprije povrće s vrhnjem pa preko toga posložite pečena jetrica.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPrecizna poljoprivreda
Sljedeći članakIstarska mesna rolada
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.