Priremite:

• 1 kg janjetine (janjeći but)
• 1 kg mahuna
• 25 dag mrkve i graška
• 10 dag pršuta
• 20 dag crvenog luka
• 20 dag rajčice
• 2 češnja češnjaka
• maslinovo ulje
• oštro brašno
• mljevena crvena paprika
• sol
• papar

Priprema:

Nakon što meso operete stavite ga kuhati u vruću, posoljenu vodu. U međuvremenu očistite mahune i razrežite ih na manje dijelove, pa ih propirjajte na očišćenom crvenom luku rezanom na ploškice.

Kada mahune omekšaju posipajte ih brašnom i mljevenom crvenom paprikom, pustite da se malo zapeku te prelijte vodom u kojoj se kuhala janjetina.

Začinite solju i paprom i dodajte janjetinu, usitnjeni češnjak, grašak, očišćenu rajčicu i mrkvu narezanu na kockice te kuhajte još dok mahune skroz ne omekšaju.

Prethodni članakDomaći namaz od poriluka i sira
Sljedeći članakTalijanska marenda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.