• 4-5 poriluka
• 2 češnja češnjaka
• oko 10 dag svježeg sira
• 1-2 žlice kiselog vrhnja
• 1 žlica jabučnog octa
• 1 žlica maslinovog ulja
• sol
• papar
• začini po vašem ukusu

Poriluk i češnjak očistite, prokuhajte u vodi 15-20 minuta. Malo prohladite, pa izmiksajte da dobijete gustu masu. Dodajte svježi sir, kiselo vrhnje, ocat, ulje i začine. Promiješajte sve sastojke i stavite 1 sat u hladnjak da se smjesa stisne.

Prethodni članakMedvjeđi luk, srijemuš – čistač krvnih žila
Sljedeći članakJanjetina s mahunama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.