width=– 1 kg krumpira
– 400 g kobasica za pečenje
– 2 glavice crvenog luka
– 1 manji poriluk
– 40 ml ulja 
– 2 žlice brašna
– 1 žlica mljevene paprike
– 1 žličica ljute mljevene paprike
– sol, papar, začini po ukusu

Krumpir ogulite, narežite na deblje kolutiće i stavite u vatrostalnu posudu. Crveni luk i poriluk očistite, usitnite te promiješajte s krumpirom. Dodajte ulje, brašno, mljevenu papriku, sol, papar i ostale začine po ukusu. Dobro izmiješajte. Kobasice izrežite na dužinu od 20-ak centimetara i uvijte u oblik puža – svaki pužić probodite čačkalicom da se ne bi odvajao. Ostatak kobasica narežite na sitne komade i promiješajte s krumpirom. U vatrostalnu posudu s krumpirom dodajte mlaku vodu toliko da prekrije krumpir. Vodu uljevajte uz rub posude da se ne isperu začini s krumpira. Po vrhu krumpira poslažite pužiće od kobasica te ih utisnite u krumpir. Posudu prekrijte folijom, probodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite u ranije zagrijanoj pećnici na 180 oC 45 minuta. Zatim maknite foliju i pecite još 15-ak minuta.

Prethodni članakNarodno varivo
Sljedeći članakParagvajke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.