– 1 kg krumpira
– 400 g kobasica za pečenje
– 2 glavice crvenog luka
– 1 manji poriluk
– 40 ml ulja 
– 2 žlice brašna
– 1 žlica mljevene paprike
– 1 žličica ljute mljevene paprike
– sol, papar, začini po ukusu

Krumpir ogulite, narežite na deblje kolutiće i stavite u vatrostalnu posudu. Crveni luk i poriluk očistite, usitnite te promiješajte s krumpirom. Dodajte ulje, brašno, mljevenu papriku, sol, papar i ostale začine po ukusu. Dobro izmiješajte. Kobasice izrežite na dužinu od 20-ak centimetara i uvijte u oblik puža – svaki pužić probodite čačkalicom da se ne bi odvajao. Ostatak kobasica narežite na sitne komade i promiješajte s krumpirom. U vatrostalnu posudu s krumpirom dodajte mlaku vodu toliko da prekrije krumpir. Vodu uljevajte uz rub posude da se ne isperu začini s krumpira. Po vrhu krumpira poslažite pužiće od kobasica te ih utisnite u krumpir. Posudu prekrijte folijom, probodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite u ranije zagrijanoj pećnici na 180 oC 45 minuta. Zatim maknite foliju i pecite još 15-ak minuta.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakNarodno varivo
Sljedeći članakParagvajke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.