900 g kelja
200 g vrganja
100 g suhe mesnate slanine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
2 dl crvenog vina
1 dl mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice brašna
žlica celerovog lista
maslac
papar
sol

PRIPREMA:

 

Kelj očistite, operite i narežite na rezance. Stavite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite. Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom maslacu popržite na kockice narezanu slaninu, dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak, a zatim narezane vrganje, pa sve zajedno kratko vrijeme pirjajte. Zatim pirjanim vrganjima dodajte ocijeđ eni kelj, zalijte vinom i vodom da sve bude pokriveno, posolite i popaprite. Kuhajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. U zgotovljeno jelo dodajte brašno razmućeno s mlijekom i zajedno kuhajte još 5 minuta, a zatim umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckanim celerovim listom.

Prethodni članakPalenta s mesnim raguom
Sljedeći članakPurica s paprikama i krumpirima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.