PRIPREMITE:

350 g kukuruznog brašna
200 g narezane govedine
40 g gljiva
žlicicu peršina
40 g ribanog parmezana
3 dl mesne juhe
4 žlice maslinovog ulja
1 češanj cešnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
mrkvu
glavicu luka
celer
sol
papar

Na sitno nasjeckajte češnjak, luk, mrkvu, celer i peršin te ih pržite u tavi na ulju 2 minute. Dodajte meso, popržite ga i ulijte koncentrat rajčice razrije đen juhom.
Kuhajte ragu sat i pol, dodajte gljive, posolite i kuhajte još 15 minuta. Dok se ragu kuha, pripremite palentu od kukuruznog brašna, 1,25 l vode i soli.
Kad je palenta skuhana, rasporedite je na tanjure i prelijte raguom. Posolite i pospite naribanim parmezanom te poslužite.

Prethodni članakUvijek prava kombinacija
Sljedeći članakKelj na lovački
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.