Pripremite:

8 peciva po ukusu (npr. žemlje)
120 g slanine
5 jaja
20 g maslaca
400 ml mlijeka
400 g šunke
4 tvrdo kuhana jaja
1 vezica mladog luka
sol
papar

Priprema:

Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta.

Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo.

Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute. Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo.

Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.

Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.

Prethodni članakUskršnje pečenje
Sljedeći članakBakalar na crveno
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.