Narodno jelo

77

500 g svinjskog mesa
500 g telećeg mesa
300 g miješanog mljevenog mesa
750 g mariniranih gljiva
4–5 glavica luka
krem juha od gljiva
sol
papar
origano
začinska paprika
lovorov list

Svinjsko i teleće meso isjecite na kockice i kuhajte pola sata. Prodinstajte luk, dodajte kuhano teleće meso, propržite nekoliko minuta, ubacite svinjsko meso i dinstajte. Od mljevenog mesa, začina, jaja i prezli napravite ćufte i ostavite ih sa strane. Mesu dodajte marinirane gljive, a poslije pet minuta i ćufte. Krem juhu od gljiva skuhajte u juhi koja je ostala od kuhanja mesa. Začinite je i dodajte u lonac. Kuhajte još nekoliko minuta i sve prelijte u keramičku posudu. Pecite oko 90 minuta na 200 °C.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPrilog broja: Medonosne biljke i kvaliteta meda
Sljedeći članakSlane raffaelo kuglice
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.