width=-16 cannellona
– 2 žlice naribanog sira parmezana

Za nadjev:
– 80 g mladog luka (bijeli dio)
– 400 g mljevenog mesa
– 3-4 žlice ulja
– 2 žličice Vegete
– 40 g naribanog sira parmezana
– 40 g naribanog sira grojera
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 50 ml vina
– 1 žlica narezanog vlasca

Za umak od rajčice:
– 400 ml pasirane rajčice
– 250 ml vode
– 1 žličica Vegete
– 1 čili papričica
– 2 žličice šećera

Na ulju kratko propržite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, Vegetu, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta. Nakon toga dodajte vrhnje, vino, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone. Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: pasiranu rajčicu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu, narezanu čili papričicu i šećer. Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.

Prethodni članakRižoto od janjeće pisanice
Sljedeći članakTrokuti od kokosa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.