width=– 100 g janjetine s kostima
– 1 luk
– 4 češnja češnjaka
– 1 vezica peršina
– 1 komad pancete
– 1 žličica slatke paprike,
– sol i papar
– 100 ml bijelog vina
– jedna kockica maslaca ili žlica masti

ZA TEMELJAC
– kosti od janjetine koje ste odvojili
– 1 mrkva, luk, celer
– 350 g riže

Pristavite vodu i dodajte kosti sa začinima i skuhajte temeljac. Na malo ulja prodinstajte luk i pancetu zajedno, zatim joj dodajte meso sitnije izrezano, češnjak i peršin, te dinstajte 15 minuta. Ulijte 1dcl bijelog vina i po potrebi dodavajte temeljca da meso bude prekriveno tekućinom. Oko 30-40 minuta dinstajte meso podljevajući ga temeljcem. Zatim dodajte rižu i ponovno dinstajte, podljevajte i mješajte, te pred kraj dodajte žlicu masti ili maslaca.

Prethodni članakMediterano
Sljedeći članakPasta positivo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.