– 100 g janjetine s kostima
– 1 luk
– 4 češnja češnjaka
– 1 vezica peršina
– 1 komad pancete
– 1 žličica slatke paprike,
– sol i papar
– 100 ml bijelog vina
– jedna kockica maslaca ili žlica masti

ZA TEMELJAC
– kosti od janjetine koje ste odvojili
– 1 mrkva, luk, celer
– 350 g riže

Pristavite vodu i dodajte kosti sa začinima i skuhajte temeljac. Na malo ulja prodinstajte luk i pancetu zajedno, zatim joj dodajte meso sitnije izrezano, češnjak i peršin, te dinstajte 15 minuta. Ulijte 1dcl bijelog vina i po potrebi dodavajte temeljca da meso bude prekriveno tekućinom. Oko 30-40 minuta dinstajte meso podljevajući ga temeljcem. Zatim dodajte rižu i ponovno dinstajte, podljevajte i mješajte, te pred kraj dodajte žlicu masti ili maslaca.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMediterano
Sljedeći članakPasta positivo
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.