width=– 75 dag liganja
– 3 glavice luka
– 4-5 većih rajčica
– 2-3 češnja češnjaka
– grančica ružmarina
– 2-3 listića bosiljka
– kadulja
– peršin
– 1 dcl maslinovog ulja
– 5 dcl vina malvazije
– sol, papar

Lignje očistite, operite i narežite na kolute. Sitno nasjeckajte luk, češnjak, bosiljak, kadulju i peršin. Rajčicu površinski samo zarežite nožem u križ i potopite u kipuću vodu na 15 sekundi, a zatim kratko u hladnu vodu, pa ogulite kožicu. Narežite na komadiće, te na vrućem ulju pirjajte luk i dodajte narezanu rajčicu, pa pirjajte dok ne omekšaju. U umak dodajte lignje, začinsko bilje, grančicu ružmarina i češnjak, posolite, popaprite i zalijte vinom. Neka se sve krčka dok umak ne zgusne. Pred kraj pospite sjeckanim peršinom.

Prethodni članakSuglasnost suvlasnika za promjenu krovišta
Sljedeći članakRižoto od janjeće pisanice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.