width=– 2 šnite tosta
– 40 dag miješanog, mljevenog mesa
– 1 jaje
– sol, papar
– 1 žličica slatke paprike
– 1 ljutika
– 35 dag tjestenine (školjkice)
– 3 žlice maslinovog ulja
– 2 žličice šećera
– 60 dag pasiranih rajčica
– 1 žličice origano začina
– 2 žlice aceta balsamica
– 12 dag mozzarella sira
– 2 dag ribanog parmezana
– bosiljak

Tost prelijte s malo tople vode i ostavite 3 minute da omekša. Mljeveno meso, jaje sol, papar i slatku papriku stavite u zdjelu. Dodajte tost kojeg ste prethodno iscijedili. Sve sastojke dobro promiješajte, zatim očistite i isjeckajte ljutiku. Tjesteninu skuhajte u mnogo vode. Meso dinstajte na maslinovom ulju, dodajte ljutiku te pospite šećerom. Dodajte rajčice, origano i ocat te začinite. Kuhajte još oko 5 minuta. Skinite s vatre. Zatim dodajte tjesteninu, narezanu mozzarellu i parmezan. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici još 5 minuta na 250 ºC. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Prethodni članakPikantna jaja
Sljedeći članakTorta creme de la creme
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.