width=– 2 šnite tosta
– 40 dag miješanog, mljevenog mesa
– 1 jaje
– sol, papar
– 1 žličica slatke paprike
– 1 ljutika
– 35 dag tjestenine (školjkice)
– 3 žlice maslinovog ulja
– 2 žličice šećera
– 60 dag pasiranih rajčica
– 1 žličice origano začina
– 2 žlice aceta balsamica
– 12 dag mozzarella sira
– 2 dag ribanog parmezana
– bosiljak

Tost prelijte s malo tople vode i ostavite 3 minute da omekša. Mljeveno meso, jaje sol, papar i slatku papriku stavite u zdjelu. Dodajte tost kojeg ste prethodno iscijedili. Sve sastojke dobro promiješajte, zatim očistite i isjeckajte ljutiku. Tjesteninu skuhajte u mnogo vode. Meso dinstajte na maslinovom ulju, dodajte ljutiku te pospite šećerom. Dodajte rajčice, origano i ocat te začinite. Kuhajte još oko 5 minuta. Skinite s vatre. Zatim dodajte tjesteninu, narezanu mozzarellu i parmezan. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici još 5 minuta na 250 ºC. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Prethodni članakPikantna jaja
Sljedeći članakTorta creme de la creme
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.