height=– 50 dag mariniranog pilećeg filea
– 10 dag pršuta (narezanog na tanke šnite)
– 5 dag maslaca
– 2 dl vrhnja za kuhanje
– 2 žlice kadulje
– sol, papar
– ulje
– 1 dl mineralne vode
– 2 češnja češnjaka (nasjeckana)

Na ugrijanom ulju 3 do 4 minute s obje strane pecite filete, omotane pršutom, koje ste prethodno marinirali 2 sata u soli, papru, ulju, mineralnoj vodi i češnjaku. Meso izvadite i u istoj tavi rastopite maslac, dodajte vrhnje za kuhanje, kadulju i papar i sve zajedno propirjajte uz miješanje dok se ne sjedine svi sastojci. U umak ubacite pečene filete i pustite ih 5 minuta da se na laganoj vatri krčkaju. Servirajte uz pire krumpir ili bijelu rižu.

Prethodni članakU Bjelovaru je osnovana udruga povrtlara i cvjećara
Sljedeći članakSlani kuglof
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.