– 2,5 čaše brašna
– 15 dag trapist sira
– 15 dag šunke
– 15 dag kiselih krastavaca
– 1 čaša ulja
– 1 čaša jogurta
– 1 prašak za pecivo
– 4 jaja
– sol
– papar
– 10 dag naribane gaude

U zdjeli izmutite jaja te im dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po 15 dag sira, šunke i kiselih krastavaca narežite na sitne kockice. Sve nasjeckano dodajte smjesi od jaja, začinite i promiješajte kuhačom. Dobivenu smjesu stavite u kalup za kuglof koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Pecite oko 30 minuta na 200º. Prevrnite kalup na lim obložen masnim papirom. Po kuglofu rasporedite naribani gauda sir i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi. Kuglof možete poslužiti toplo ili hladno.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPileći file s pršutom
Sljedeći članakRusko varivo
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.