– 2,5 čaše brašna
– 15 dag trapist sira
– 15 dag šunke
– 15 dag kiselih krastavaca
– 1 čaša ulja
– 1 čaša jogurta
– 1 prašak za pecivo
– 4 jaja
– sol
– papar
– 10 dag naribane gaude

U zdjeli izmutite jaja te im dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po 15 dag sira, šunke i kiselih krastavaca narežite na sitne kockice. Sve nasjeckano dodajte smjesi od jaja, začinite i promiješajte kuhačom. Dobivenu smjesu stavite u kalup za kuglof koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Pecite oko 30 minuta na 200º. Prevrnite kalup na lim obložen masnim papirom. Po kuglofu rasporedite naribani gauda sir i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi. Kuglof možete poslužiti toplo ili hladno.

Prethodni članakPileći file s pršutom
Sljedeći članakRusko varivo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.