PRIPREMITE:

– 1 kg piletine
– 1-2 glavice luka
– 2 češnja češnjaka
– 100 ml maslinovog ulja
– 200 g rajčice (svježe ili pelata)
– 1,5 dl crnog vina
– mažuran i ružmarin
– sol
– papar
– 1 žlica brašna po potrebi

PRIPREMA:

Piletinu operite i izrežite na komade, te je popržite na ulju da lijepo porumeni. Zatim nasjeckajte luk i češnjak, dodajte na piletinu, te sve promiješajte, posolite, popaprite i dodajte narezanu rajčicu. Kada jelo zavrije, pospite (po želji) brašnom, promiješajte i zalijte vinom. Vodu dodajte samo ako vino ne prekriva meso. Po ukusu začinite mažuranom i ružmarinom i ostavite kuhati na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša ili se počne odvajati od kosti.

Prethodni članakNonino varivo
Sljedeći članakHusarski uštipci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.