Sastojci:
1 kg krumpira
10-15 dag šunke
2-3 velike žlice Gussnela (gustina)
3 žutanjka
sol
papar
muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac

Priprema:

Krumpir skuhajte i pretvorite u pire.

Šunku narežite na kockice, pa je popržite u tavi bez masnoće.

Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji, te dodajte škrobno brašno da povežete u glatku, mekanu smjesu.

Tijesto od krumpira i šunke oblikujte u valjak koji zatim uvaljajte u gustin.

Oštrim nožem narežite na šnite debele oko 1-1,5 cm.

U dobro zagrijanom ulju pržite popečke na srednjoj temperaturi pazeći da ne izgore. Pržite po 3-4 minute sa svake strane. Izvadite na kuhinjski papir da se upije suvišna masnoća.

Prethodni članakKojim sredstvima se mogu zaštititi voćke zimi od divljači?
Sljedeći članakBravetina s raštikom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.