Poriluk s mesom iz salamure

Sastojci:
4 deblja poriluka
1/4 l mlijeka
4 trokuta punomasnog sira za mazanje
1 žličicu mljevene crvene paprike
malo muškatnog oraščića
300 g mesa iz salamure
100 g ribanog sira
4 – 6 ploški sira gaude
3 žlice margarina
2 žlice brašna

Priprema:
Poriluk očistite, operite i kuhajte u malo vode dok ne omekša. Ugrijte margarin, umiješajte brašno, zalijte mlijekom, zatim vodom u kojoj je kuhan poriluk i stavite neka prokuha. Umaku dodajte sir za mazanje, muškatni oraščić i mljevenu papriku. Ploške mesa složite u vatrostalnu posudu, na njih rasporedite poriluk. Pokrijte poriluk ploškama sira i prelijte umakom. Pecite 20 minuta u pećnici na srednjoj temperaturi.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.